• دوشنبه 22 اردیبهشت 1404
  • 04:28
کشتی و وزنه‌برداری
1404/2/21 - 09:27
67630

ربیعی:تغییر اوزان به نفع وزنه‌برداری ایران نیست/یک وزن را از دست دادیم

وحید ربیعی دبیر فدراسیون وزنه‌برداری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره بورسیه کمیته بین‌المللی المپیک به ورزشکاران اظهار کرد: طبق نامه‌ای که به ما ارسال شد، یک سهمیه به...

وحید ربیعی دبیر فدراسیون وزنه‌برداری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره بورسیه کمیته بین‌المللی المپیک به ورزشکاران اظهار کرد: طبق نامه‌ای که به ما ارسال شد، یک سهمیه به فدراسیون وزنه‌برداری تخصیص داده شده که بر اساس آن، ما علی داوودی را به عنوان نماینده وزنه‌برداری معرفی کردیم. البته داوودی طبق رنگ جهانی معرفی شد. در جلسه‌ای هم که در کمیته ملی المپیک برگزار شد، این موضوع مطرح شد که رنکینگ جهانی بسیار اهمیت دارد. در نهایت قرار است ۱۲ نفر تحت پوشش قرار بگیرند که باید تعداد خانم‌ها و آقایان مساوی باشد. به این ترتیب، ۶ خانم و ۶ آقا تحت پوشش قرار خواهند گرفت. مبلغ بورسیه ماهیانه ۷۵۰ دلار خواهد بود که هر چهار ماه یکبار به ورزشکاران پرداخت خواهد شد. ورزشکار به همراه رئیس فدراسیون باید به کمیته مراجعه کنند و پس از امضا، مبلغ را دریافت کنند.

وی همچنین در ادامه به عملکرد تیم ملی جوانان و نوجوانان در مسابقات جهانی اشاره کرد و افزود: تیم ملی جوانان و نوجوانان عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت. با وجود سرمربیگری آقای سهراب مرادی، پیش‌بینی می‌شد که بچه‌ها اینقدر خوب نتیجه بگیرند، البته این نتایج حاصل تلاش‌های فدراسیون و کادر فنی بود. برخی معتقدند که مدال‌ها در رده‌های پایه نباید ملاک قرار گیرند، اما من معتقدم که این نتایج نشان از تلاش بی‌وقفه تیم‌های پایه است. تیم جوانان ما در مسابقات جهانی توانست نتایج خوبی بگیرد و مدال‌هایی به دست آورد که در سال‌های اخیر بی‌سابقه بود. این تیم‌ها در آینده می‌توانند در سطح بزرگسالان نتایج درخشان‌تری رقم بزنند.

دبیر فدراسیون وزنه‌برداری در ادامه افزود: بدون شک توجه به تیم‌های پایه، باعث تقویت تیم‌های بزرگسالان می‌شود و خروجی کار تیم بزرگسالان است، اما جوانان و نوجوانان هم باید در مسابقات مختلف شرکت کنند و تجربیات مهمی کسب کنند. اگر ما جوانان را به اردوها و مسابقات مختلف اعزام نکنیم، چگونه انتظار داریم که در مسابقات بزرگسالان به موفقیت برسیم؟ به همین دلیل، فدراسیون همیشه سعی دارد تا تیم‌های ملی پایه خود را به صورت کامل به رقابت‌های آسیایی و جهانی اعزام کند. جوانگرایی باعث می‌شود که هم ورزشکاران و هم فدراسیون از تجارب بیشتری برخوردار شوند و در آینده از این جوانان به عنوان مهره‌های اصلی در مسابقات بین‌المللی استفاده کنیم.

ربیعی تأکید کرد: همین مسابقات جهانی پرو با وجود بعد مسافت و هزینه‌های زیادی که برای فدراسیون داشت، اما تیم را با ترکیب کامل اعزام کردیم. خدا را شکر وزنه‌برداران هم خوب مدال گرفتند و در سال‌های اخیر تاکنون این تعداد مدال کسب نشده بود که در این مسابقات از این بابت هم رکورد زدیم و اتفاق خوبی رقم خورد. این نتایج نوید بخش روزهای خوب وزنه‌برداری است، چند تا از وزنه‌برداران در رده جوانان سال گذشته در رده بزرگسالان حضور داشتند و همین موضوع باعث شده میانگین سنی بزرگسالان زیر ۲۳ سال باشد. همین جوانان در سال‌های آینده می‌توانند جا پای بزرگان ورزش بگذارند و نتیجه بگیرند.

وی بااشاره به کسب مدال طلا در دسته فوق سنگین اظهارداشت: ما در رده فوق سنگین دو وزنه‌بردار داشتیم که برای کسب مدال طلا با یکدیگر رقابت می‌کردند که در نهایت یک طلا و یک نقره نصیب سنگین وزن‌های ایران شد. همه از تیم ایران تعریف و تمجید می‌کردند. فدراسیون جهانی به خاطر حضور ایران در تمامی مسابقات از فدراسیون ایران تشکر کرد.

دبیر فدراسیون وزنه‌برداری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری بانوان اشاره کرد و افزود: عملکرد تیم ملی بانوان هم بسیار مثبت بود. اگرچه تنها سیدزهرا حسینی توانست مدال بگیرد، اما غزاله حسینی نیز عملکرد بسیار خوبی داشت و به مدال نزدیک شد. آنها کم تجربه هستند و به فرصت نیاز دارند تا به خودباوری برسند. تیم‌های بانوان هنوز در حال رشد و پیشرفت هستند و در مسابقات آینده می‌توانند نتایج بهتری کسب کنند. ما تقریباً نزدیک به دو ماه دیگر مسابقات آسیایی را در بخش نوجوانان و جوانانی پیش رو داریم که به احتمال زیاد تیم را با ترکیب کامل به مسابقات اعزام می‌کنیم.

وی همچنین در مورد تغییرات جدید در اوزان المپیک و جهانی در وزنه‌برداری اظهار کرد: تغییرات جدید در اوزان المپیک و جهانی به گونه‌ای است که ممکن است ابتدا برای برخی از ورزشکاران چالش‌برانگیز باشد. به طور مثال، وزن ۹۸ کیلوگرم در آقایان به ۹۴ کیلوگرم تغییر یافته است. این تغییرات به خاطر اوزان سهمیه المپیک رخ داده به خاطر اینکه بین اوزان مختلف خلأ زیادی به وجود نیاید. باید دید برنامه سرمربیان تیم‌های ملی برای اوزان جدید به چه صورت خواهد بود.

ربیعی تأکید کرد: البته به نظر من، این تغییرات در مجموع برای وزنه‌برداری ایران ممکن است در ابتدا سخت باشد، چون وزنه‌برداری ایران در اوزان بالا حرف برای گفتن دارد و با این تغییر اوزان ما وزن ۱۰۲ کیلوگرم را از دست دادیم. کار سخت‌تر شده چون تعداد وزنه‌برداران در اوزان بالا زیاد است و ما می‌توانستیم آنها را در بقیه اوزان تقسیم کنیم اما الان عملاً یک وزن را از دست دادیم. باید ببینیم در آینده اما با توجه به ظرفیت‌های موجود، به چطور می‌توانیم عمل کنیم. بحث سهمیه المپیک هم کار را سخت کرده است و هنوز اوزان را افزایش ندادند و شاید همان تعداد سهمیه‌های قبل باشد. این محدود کردن وزنه‌برداری کار را سخت کرده است و برای هیچ کشوری آسان نیست. همه کشورها باید خود را با این شرایط جدید وفق دهند. به هر حال، امیدوارم با تغییرات مثبت در آینده، وزنه‌برداری ایران بتواند همچنان در سطح بین‌المللی بدرخشد و موفقیت‌های بیشتری کسب کند.

دیدگاه ها

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ورزشیتو در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

اخبار ورزشیتو
اخبار برگزیده