• سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
  • 01:34
فوتبال، فوتسال
1404/2/15 - 21:25
65540

نگاهی به پراکندگی جغرافیایی قهرمانان لیگ برتر؛ «جامی» چنین میانه میدانم آرزوست

به گزارش دوشنبه شب ایرنا، تکلیف بیست و چهارمین دوره لیگ برتر فوتبال زودتر از موعود مشخص شد و در فاصله ۲ هفته تا تمام شدن مسابقات، تراکتور توانست در هفته بیست و هشتم در قزوین، جشن قهرمانی بگیرد. تراکتور پس از ۱۵ سال که از بازگشت دوباره این تیم به لیگ برتر می‌گذشت، توانست برای اولین بار جام...

به گزارش دوشنبه شب ایرنا، تکلیف بیست و چهارمین دوره لیگ برتر فوتبال زودتر از موعود مشخص شد و در فاصله ۲ هفته تا تمام شدن مسابقات، تراکتور توانست در هفته بیست و هشتم در قزوین، جشن قهرمانی بگیرد. تراکتور پس از ۱۵ سال که از بازگشت دوباره این تیم به لیگ برتر می‌گذشت، توانست برای اولین بار جام قهرمانی را به تبریز ببرد. حالا نام آنها نیز وارد باشگاه قهرمانان لیگ برتر شده است، تیمی که در ۱۵ سال اخیر، سه بار تا یک قدمی جام قهرمانی رفت اما در نهایت دست آنها به جام نرسید و در کسب نایب قهرمانی هت‌تریک کردند.

لیگ بیست و چهارم اما پایان انتظار پرشورها بود و تی‌‍تی‌ها سرانجام توانستند به حسرت قهرمانی پایان بدهند و جام قهرمانی را به تبریز ببرند. در گزارشی به بهانه قهرمانی تراکتور، به بررسی آماری و جغرافیایی قهرمانان لیگ پرداخته‌ایم.

باشگاه افتخارات ۸ تایی

اولین دوره لیگ برتر فوتبال در حالی از سال ۸۰ آغاز شد که تراکتور هشتمین تیمی است که توانسته جام قهرمانی لیگ برتر را به ویترین افتخاراتش اضافه کند. پیش از تراکتور، تیم‎‌های پرسپولیس، سپاهان، استقلال، فولاد، پاس، سایپا و استقلال خوزستان توانسته بودند قهرمان لیگ شوند.

در این بین پرسپولیس با ۹ قهرمانی بیشترین قهرمانی را در لیگ برتر به دست آورده است. آنها تقریبا نزدیک به ۲ برابر نسبت به تیم دوم جام، با فاصله در رده اول هستند. پس از پرسپولیس، سپاهان قرار دارد که توانسته ۵ عنوان قهرمانی کسب کند. استقلال با ۴ و فولاد با ۲ جام در رده‌های سوم و چهارم هستند. تیم‌های پاس، سایپا، استقلال خوزستان و تراکتور هم یک بار موفق به قهرمانی در لیگ برتر شدند.

نگاهی به پراکندگی جغرافیایی قهرمانان لیگ برتر؛ «جامی» چنین میانه میدانم آرزوست

از بین ۸ قهرمان لیگ برتر، پرسپولیس، استقلال، سپاهان، فولاد، استقلال خوزستان و تراکتور همچنان در سطح اول فوتبال ایران حضور دارند. سایپا فصل گذشته سقوط کرد و در حال حاضر در دسته اول بازی می‌کند.

پاس هم به عنوان یکی از تیم‌های مطرح دهه ۷۰ فوتبال باشگاهی ایران که قهرمان سومین دوره لیگ برتر است، شاید جالب باشد بدانید که در حال حاضر این تیم اصلا وجود خارجی ندارد. باشگاه پاس در سال ۸۵ به استان همدان منتقل شد و فصل به فصل به با یک روند نزولی به پایین‌ترین سطح فوتبال ایران رفت، آن هم تیمی که آخرین باشگاه ایرانی است که توانسته قهرمان جام باشگاه‌های آسیا شود!

قهرمانی لیگ برتر در سیطره ۴ استان

نگاهی به پراکندگی استانی تیم‎های قهرمان لیگ برتر نشان می‌دهد که تنها ۴ استان از ۳۱ استان کشورمان، تیم‌هایشان توانسته‌اند جام را برنده شوند. این نشان می‌دهد که تنها ۱۲ درصد استان‌های کشور توانسته‌اند قهرمان لیگ شوند و ۸۸ درصد استان‎‌ها سهمی از کسب افتخار در سطح اول فوتبال کشورمان ندارند و دست تیم‌هایشان جام قهرمانی را لمس نکرده است.

تهران، اصفهان، خوزستان و آذربایجان شرقی، استان‌هایی هستند که تیم‎‌هایشان توانسته‌اند قهرمان شوند. استان تهران با ۴ تیم قهرمان(پرسپولیس، استقلال، سایپا و پاس) و کسب ۱۵ جام( پرسپولیس ۹، استقلال ۴، پاس یک و سایپا یک) از ۲۴ جام توزیع شده، در رده اول استان‌های پرافتخار لیگ برتر فوتبال قرار دارد. تهران بیش از ۶۲ درصد قهرمانی‌های لیگ برتر را به خودش اختصاص داده است.

نگاهی به پراکندگی جغرافیایی قهرمانان لیگ برتر؛ «جامی» چنین میانه میدانم آرزوست

استان اصفهان با یک تیم قهرمان(سپاهان) و ۵ عنوان قهرمانی که توسط این تیم در بیست و چهار دوره گذشته به دست آمده، در رده دوم استان‌های پرافتخار لیگ برتر با کسب۲۱ درصد جام‌ها قرار دارد.

استان خوزستان با ۲ تیم قهرمان(فولاد و استقلال خوزستان) و کسب ۳ جام قهرمانی( فولاد ۲ و استقلال خوزستان یک) در رده سوم از نگاه آماری استان‌های کشور است. خوزستانی‌ها ۱۲درصد قهرمانی‌های ۲۴ دوره گذشته لیگ را کسب کردند.

استان آذربایجان شرقی هم با یک قهرمان(تراکتور)، یک جام را در لیگ برتر به نام خودش زده است و در رده چهارم پرافتخارترین استان‌های لیگ قرار دارد.

دیدگاه ها

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ورزشیتو در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

اخبار ورزشیتو
اخبار برگزیده