• سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
  • 16:29
فوتبال، فوتسال
1404/2/23 - 10:46
68335

حامیان مالی؛ ناجی فوتبال سیستان و بلوچستان

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان، استانی با تنوع فرهنگی و جمعیتی بالا، همواره به‌عنوان سرزمینی با استعدادهای نهفته در بخش‌های مختلف شناخته شده است؛ در این میان، فوتبال به‌عنوان ورزشی محبوب و فراگیر، جایگاه ویژه‌ای در بین جوانان این خطه دارد به‌طوریکه شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر آنها نویدبخش...

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان، استانی با تنوع فرهنگی و جمعیتی بالا، همواره به‌عنوان سرزمینی با استعدادهای نهفته در بخش‌های مختلف شناخته شده است؛ در این میان، فوتبال به‌عنوان ورزشی محبوب و فراگیر، جایگاه ویژه‌ای در بین جوانان این خطه دارد به‌طوریکه شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر آنها نویدبخش آینده‌ای روشن برای این رشته ورزشی در منطقه به‌شمار می‌آید.

در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان از روستاهای دورافتاده تا شهرهای بزرگ، جوانان با استعدادی دیده می‌شوند که با کمترین امکانات، رویاهای بزرگی در سر می‌پرورانند؛ کارشناسان تاکید دارند که این استعدادهای بالقوه، نیازمند توجه، برنامه‌ریزی و بسترسازی مناسب هستند تا بتوانند شکوفا شده و به جایگاه واقعی خود دست یابند.

در این میان کمبود زیرساخت‌های ورزشی، ناکافی بودن امکانات آموزشی و نبود حمایت‌های مالی از چالش‌های پیش روی توسعه فوتبال در سیستان و بلوچستان است.

حامیان مالی؛ ناجی فوتبال سیستان و بلوچستان

در واقع کمبود زمین‌ چمن استاندارد، سالن‌های ورزشی مجهز و امکانات رفاهی مناسب از موانع اصلی توسعه فوتبال در سیستان وبلوچستان است و افتتاح زمین‌های چمن مصنوعی مینی فوتبال در روستاها که گامی مثبت در این زمینه محسوب می شود، کافی نیست.

علاوه بر آن مربیان و داوران فوتبال در سیستان و بلوچستان، نیازمند آموزش‌های تخصصی و به‌روز هستند تا بتوانند دانش و مهارت خود را ارتقا داده و به تربیت بازیکنان مستعد بپردازند.

ضرورت جذب حامیان مالی برای فوتبال سیستان و بلوچستان

علی‌رغم این چالش‌ها، فرصت‌های بسیاری نیز برای توسعه فوتبال در سیستان و بلوچستان وجود دارد؛ وجود استعدادهای فراوان، علاقه وافر جوانان به فوتبال و ظرفیت استان برای جذب گردشگر ورزشی، از جمله آنهاست، علاوه بر این جذب حامیان مالی و حمایت‌های دولتی، می‌تواند نقش مهمی در رفع این مشکلات ایفا کند.

به گفته کارشناسان و فعالان ورزشی، با برنامه‌ریزی صحیح، سرمایه‌گذاری مناسب و استفاده از ظرفیت‌های موجود می‌توان آینده‌ای روشن را برای فوتبال سیستان و بلوچستان رقم زد؛ شکوفایی استعدادهای نهفته در این خطه نه تنها به توسعه ورزش منطقه کمک خواهد کرد بلکه می‌تواند به ارتقای جایگاه فوتبال آن در سطح ملی نیز منجر شود.

حامیان مالی؛ ناجی فوتبال سیستان و بلوچستان

گسترش فوتبال در سیستان و بلوچستان نیازمند همکاری و برنامه‌ریزی

آیدین رستمی، یکی از فوتبالیست‌های سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۷۷ به واسطه پدرش که داور فوتبال بود، وارد این رشته شده و تاکنون در زمینه‌های مختلفی از جمله مربی، استعدادیاب، بازیکن، سرمربی و سرپرست ریاست فدراسیون فوتبال و هیات فوتبال استان فعالیت کرده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به کمبود فضاهای ورزشی و ورزشگاه‌های استاندارد به‌عنوان یکی از موانع رشد فوتبال در سیستان و بلوچستان اشاره و تأکید کرد: محدودیت های مالی و ناتوانی در مدیریت نیز از چالش‌های اساسی است.

این ورزشکار با بیان اینکه با همکاری و همدلی می‌توان به توسعه فوتبال دست یافت، اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود فوتبال خاکی و گل کوچک در سیستان و بلوچستان دوباره راه‌اندازی و تفاهم‌نامه‌ای با سازمان آموزش و پرورش منعقد شود تا همه مناطق استان از جمله روستاها و بخش‌ها نیز زیر پوشش آن قرار گیرند.

وی با بیان اینکه نهادهایی مانند سازمان همیاری و شهرداری‌ها می‌توانند با اعتبارات خود به توسعه ورزش از جمله فوتبال سیستان و بلوچستان کمک کنند، گفت: تنظیم تفاهم‌نامه‌ در این زمینه ضروری است زیرا باید بدانیم چه تعهداتی می‌توان به سازمان‌ها و ارگان‌ها داد و آن‌ها باید چه تعهداتی در قبال باشگاه‌های ورزشی داشته باشند.

رستمی، همچنین خواستار تدوین سند چشم‌انداز ۴۵ ساله برای فوتبال سیستان و بلوچستان شد و افزود: پیشنهاد می‌شود این سند طبق خط‌مشی‌های موجود پیش رود که در این زمینه استان های کرمان، یزد و خراسان رضوی الگو هستند.

محدودیت‌های مالی، ناتوانی در مدیریت، کمبود فضاهای ورزشی و استادیوم‌های استاندارد از موانع رشد فوتبال در سیستان و بلوچستان به‌شمار می‌آیدمعافیت مالیاتی راهکار جذب حامی مالی

این ورزشکار اهل سیستان و بلوچستان درباره راهکارهای جذب مالی برای توسعه فوتبال این استان گفت: برای جذب حامی مالی باید از روش های حمایتی و تشویقی استفاده کرد که معافیت‌ مالیاتی یکی از آنهاست.

رستمی، بهسازی و بازسازی سریع‌تر ورزشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی را از عوامل مهم در تقویت و توسعه فوتبال این استان دانست و افزود: دهکده المپیک و مجموعه ۱۷ شهریور باید در این زمینه محور کار قرار گیرد.

این فعال ورزشی سیستان و بلوچستان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا بیش از پیش حامی ورزش استان باشند و تاکید کرد: در صورت بازسازی سریع‌تر ورزشگاه‌ها، این خطه می‌تواند میزبان سایر استان‌ها و حتی کشورهای همسایه باشد.

وی با تاکید بر لزوم همکاری و همفکری، اظهار امیدواری کرد که با حمایت و تلاش در این عرصه، وضعیت ورزش به‌ویژه فوتبال در سیستان و بلوچستان بهبود یابد.

حامیان مالی؛ ناجی فوتبال سیستان و بلوچستان

نبود حامی مالی، بزرگترین مشکل فعالیت باشگاهی در سیستان و بلوچستان

از طرفی، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان، اذعان دارد که بزرگترین مشکل در حوزه فعالیت های باشگاهی این استان، نبود حامیان مالی استبزرگترین مشکل در حوزه فعالیت‌های باشگاهی سیستان و بلوچستان، نبود حامیان مالی است و ورزشکاران در تامین تجهیزات با مشکل مواجه هستند.

ادهم کرد زابلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: ورزشکاران در تهیه لباس و تجهیزات و تامین هزینه‌ اعزام به مسابقات با مشکلات عدیده ای روبه‌رو هستند که با جذب حامیان مالی به‌دنبال رفع این مشکل هستیم.

وی، تحول ساختاری در فوتبال استان را ضروری دانست و گفت: فوتبال باید از وضعیت سنتی خارج شود و به سمت باشگاه ‌محور و استعدادگرا سوق یابد که در این زمینه جذب حامیان مالی، تجهیز زیرساخت ها و برنامه‌ریزی منسجم ضروری است.

کرد زابلی با بیان اینکه جذب حامی مالی نقش مهمی در توسعه ورزش دارد و به تیم‌های ورزشی برای شرکت در مسابقات انگیزه بیشتری می‌بخشد، افزود: این موضوع در دستور کار اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

فعالیت ۳۰ باشگاه فوتبال در سیستان و بلوچستان

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان با اشاره به افتتاح بیش از ۳۶۰ زمین چمن مصنوعی مینی فوتبال در روستاهای سراسر استان، این زمین‌ها را یکی از ظرفیت‌های طلایی ورزش دانست.

کرد زابلی با اشاره به ۳۷۵ باشگاه ورزشی ثبت شده در سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۳۰ باشگاه در زمینه فوتبال فعالیت دارد.

وی بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و مدون و برگزاری جلسه‌های تخصصی هیأت فوتبال استان با هیأت‌های شهرستان‌ها برای توسعه فوتبال پایه و جذب حامی مالی تأکید کرد و گفت: استعدادهای ورزشی فراوانی در استان وجود دارد که با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان آنها را به تیم‌های ملی معرفی کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز توسعه فضا و زیرساخت‌های ورزشی را به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مطرح کرد و آن را اقدامی مهم برای برگزاری رویدادهای ملی و بین‌المللی به میزبانی این استان دانست.

منصور بیجار خاطرنشان کرد: توسعه چمن‌های مصنوعی در مناطق روستایی سیستان و بلوچستان به‌عنوان بزرگترین جامعه روستایی کشور، ضروری است.

وی همچنین بر لزوم حمایت از ورزشکاران بومی و فراهم کردن شرایط لازم برای پیشرفت آن‌ها تاکید کرد و افزود: حمایت از ورزشکاران جوان علاوه بر شناسای استعدادهای جدید می‌تواند به ارتقای ورزش استان کمک کند.

بیجار، سیستان و بلوچستان را جوان‌ترین استان کشور دانست و تصریح کرد: ظرفیت غنی منابع انسانی این خطه می‌تواند سرمایه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان باشد.

دیدگاه ها

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ورزشیتو در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

اخبار ورزشیتو
اخبار برگزیده